Ноћ у Сарајеву протекла мирно, ријеке у својим коритима

ГС
Ноћ у Сарајеву протекла мирно, ријеке у својим коритима

САРАЈЕВО - Упркос обилној киши која је синоћ непрекидно падала, протекла ноћ у Сарајеву протекла је мирно и без значајнијих интервенција.

Ову информацију потврдили су порталу Кликс из Оперативног центра Цивилне заштите Кантона Сарајево рекавши да су све ријеке на подручју Кантона у својим коритима.

-Што се тиче протеклог дана, гледано по сарајевским општинама, служба Цивилне заштите имала је велики број интервенција. На подручју општине Илиџа је било најтеже стање, поплављено је 80 објеката, а 100 особа је евакуисано - кажу из Оперативног центра Цивилне заштите Кантона Сарајево.

Што се тиче осталих општина, поплаве су забиљежене и на подручју Новог Града, гдје је вода такође продрла у велики број објеката.

-Немамо тачан податак о броју поплављених објеката на подручју ове општине, али ради се о већем броју стамбених и пословних објеката, међу којима су компаније „Месер” и „Робот”. Такође, на подручју ове опшине извршено је 80 евакуација - додају из Цивилне заштите КС.

Нагласили су да је поплава било и на подручју општине Трново, гдје је забиљежено 20 поплављених објеката, а евакуације становништва није било.

Катастрофална ситуација у сарајевском насељу Отес, проузрокована поплавама услијед обилних падавина које су главни град БиХ захватиле протеклог дана, полако се нормализује.

Поједини дјелови овог насеља, међутим, још увијек се налазе под водом, а ријеч је углавном о паркинзима и подземним гаражама.

Водостај набујале Миљацке у Сарајеву и даље је висок, али је ситуација јутрос мало боља него јуче јер је мања опасност од изливања ријеке.
Миљацка је јуче надошла скоро до руба корита тако да су грађани страховали да би се вода могла прелити и поплавити градске улице, али то се није десило.

Осим спашавања грађана, екипе на терену су многима достављале храну и воду, јер су се грађани попели на спратове кућа. Међу њима је велики број старијих којима су спасиоци достављали пакете у чамцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана