NLB Група донира милион евра за ублажавање посљедица разорних поплава у БиХ

Г.С.
NLB Група донира милион евра за ублажавање посљедица разорних поплава у БиХ

Мајка природа нас је прошле седмице још једном подсјетила на своју немјерљиву снагу. Обилне падавине у дијеловима Босне и Херцеговине изазвале су поплаве, клизишта и огромна разарања, а уз то однијеле и највећи данак од свих – људске животе.

Како би подржали искрене напоре спасилачких служби које покушавају да отклоне посљедице разарања, чланице NLB Групе донирају 1.000.000 ЕУР угроженим подручјима. Донација ће бити усмјерена хуманитарним организацијама, како би се осигурало да помоћ стигне до оних којима је најпотребнија – Друштву Црвеног крста Босне и Херцеговине и Удружењу Pomozi.ba.

Све банке са тржишта на којима послује NLB Група - Словеније, Босне и Херцеговине, Србије, Сјеверне Македоније, Црне Горе и Косова, дале су свој допринос донацији, при чему одређене банке чланице такође организују властиту локалну подршку.

,,У Словенији су и даље жива сјећања на поплаве које су у аугусту прошле године похарале велика подручја наше земље. Призори који долазе из региона који је наш дом, гдје живи толико наших пријатеља и колега из наших банака, посебно су болни. Међутим, у овој катастрофи још једном можемо показати како, када су дани најмрачнији, стојимо једни уз друге и доказујемо да су људска воља, срце и солидарност јачи од неуништиве силе природе'', рекао је предсједник NLB Групе, Блаж Бродњак, најављујући донацију Групе.

"Ово је начин да покажемо нашу солидарност и истинску бригу према тржишту на којем послујемо. Истовремено исказујем захвалност NLB Групи које још једном показује заједништво, солидарност и одговорност према нашим грађанима. Грађанима које је задесила ова несрећна околност желимо да се што прије опораве и не сумњамо да ће снажна солидарност друштва у томе помоћи", казао је Горан Бабић, предсједник Управе NLB Банке Бања Лука.

,,Задовољство је бити дио Групе која стоји уз заједницу у којој живи и ради, а посебно у кризним тренуцима као што су ови. Наше мисли су са свима који су погођени поплавама, суосјећамо се и изјављујемо најдубље саучешће свим породицама страдалих у овој природној катастрофи'', додала је Лидија Жигић, предсједник Управе NLB Банке Сарајево.

Оваквим активностима NLB Група доказује да није само банка, већ један од кључних, системских  друштва и привреде у матичном региону, те Група која, осим потенцијала, препознаје и изазове те пружа подршку када је то потребно и на тај начин оставља боље трагове.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана