NLB BANKA Бањалука добила два нова члана управе

Г.С.
NLB BANKA Бањалука добила два нова члана управе

NLB Banka Banjaluka нову пословну годину започела је оснажена са два нова члана Управе. Живко Шифтар и Мартин Маврич донијели су у Бањалуку регионално банкарско искуство и најбоље праксе из NLB Групе и они ће у наредне четири године заједно са Гораном Бабићем, предсједником Управе банке и Љиљаном Крсман чланом Управе, водити пословање NLB Banke Banjaluka, на тржишту Републике Српске, једног од два БиХ ентитета.

Живко Шифтар, одговоран је за управљање ризицима, кредитну анализу, наплату и управљање неквалитетном активом и праћење усклађености Банке. На позицију члана Управе Банке, Живко је именован након дводеценијског искуства у финансијској и банкарској индустрији, од чега више од 13 година на руководећим позицијама у областима управљања ризицима, кредитне анализе, пословања са корпоративним клијентима и управљања реструктурирањем и некретнинама.

Мартин Маврич одговоран је за управљање платним системима, информационим технологијама, инвестицијама, набавком и општим пословима. У свом богатом интернационалном професионалном искуству Мартин се бавио управљањем пројектима и трансформацијама у финансијским услугама, изградњом нових организационих јединица за подршку еволуцији и иновацији банкарске инфраструктуре. Водио је и иницирао пројекте трансформације у области  управљања средствима, корпоративног и инвестиционог банкарства, и платних система, као и трансформацијом у процесима набаве, као и унапрјеђењима процеса одобравања кредита  и управљања ризицима.

Поводом именовања два нова члана Управе, Горан Бабић, предсједник Управе NLB Banke Banjaluka изразио је задовољство и нагласио: „Имајући у виду да су клијенти у фокусу свих наших активности и да остајемо посвећени убрзаној дигиталној трансформацији, унапрјеђењу квалитета корисничког искуства, те остварењу ESG циљева кроз одрживо пословање и финансирање - могу рећи да смо сада и додатно оснажени са два нова члана Управе, који ће цјелокупан тим NLB Banke Banjaluka додатно подржати кроз праву комбинацију искуства, најбољих пракси, знања и компетенција, а све са циљем да као Банка наставимо испоручивати још боље и иновативније производе и услуге за наше клијенте, различите програме развоја за наше запослене и друштвено одговорне пројекте усмјерене на добробит заједнице у којој послујемо."

 

Именовани Мартин Маврич и Живко Шифтар на дужност су ступили након истека мандата дугогодишњи чланици Управе Марјани Усеник, која је преузела нове одговорности и ангажовања на нивоу NLB Групе.  

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана