Њемачка донирала скоро три милиона евра за оружане снаге и аксарне у ФБиХ

Srna
Foto: Agencije

САРАЈЕВО - У Сарајеву је данас потписан технички споразум вриједан 2.970.000 евра између Министарства одбране у Савјету министара и Њемачке на основу којег њемачка Влада додјељује финансијску помоћ за набавку униформи за Оружане снаге БиХ, као и инфраструктурне радове на више локација, односно шест касарни на подручју Федерације БиХ /ФБиХ/.

Технички споразум за подршку инфраструктурним радовима у вриједности од 1.470.000 евра обухвата пројекте уређења инфраструктуре и објеката на шест локација на којима бораве припадници Оружаних снага БиХ, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Пројекти ће обухватити изградњу стражарнице и замјену вањске расвјете у касарни "Заим Имамовић" у Пазарићу, замјену вањске расвјете у касарнама "Божан Шимовић" у Чапљини, "Дубраве" у Живиницама и "Рајловац" у Сарајеву, постављање система видео-надзора са посебном инфраструктуром у складишту наоружања "Грабеж" у Бихаћу, те реновирање објекта за смјештај војника у касарни "Мато Лучић Матурица" у Кисељаку.

Средства из техничког споразума за подршку набавке униформи у вриједности од 1,5 милиона евра намијењена су за опремање Батаљонске групе лаке пјешадије Оружаних снага БиХ.

Споразум је, у име министра одбране у Савјету министарара Зукана Хелеза, потписао помоћник министра одбране за међународну сарадњу Зоран Шајиновић и војни аташе Њемачке у БиХ Франц Јосеф Нолте.

Шајиновић је захвалио за финансијску помоћ која ће допринијети побољшању услова живота и рада припадника Оружаних снага БиХ, као и њиховој укупној модернизацији.

Војни аташе Њемачке најавио је да ће до краја септембра бити потписано још неколико споразума намијењених обнови инфраструктуре с циљем стварања бољих услова припаднике Оружаних снага БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана