Његовање традиције у српским школама широм Аустрије

Срна
Foto: Срна

БЕЧ- У "Просвјетиној" Мрежи српских допунских школа широм Аустрије - у Бечу, Грацу, Линцу, Салцбургу, Енсу, гдје се приводе крају овогодишњи часови, обиљежени су Дјетињци, Свети Никола, те почеле припреме за новогодишње и божићне празнике.

"Најактивнији и највеселији били су најмлађи Просвјетини ђаци, дјеца која похађају припремне разреде - Малу причаоницу, намијењену управо предшколцима, гдје се српски језик и све друго што је важно савладава кроз игру, пјесму, на креативан и забаван начин", саопштено је из Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" Аустрија.

Оснивач и руководилац "Просвјетине" Мреже српских допунских школа у Аустрији

Срђан Мијалковић изразио је задовољство због наставка ове лијепе традиције и истакао да је поносан на то што широм Аустрије има готово тридесет школа са готово хиљаду ђака.

Он је навео да су у току припреме за формирање нових школа сљедеће године.

"Потребе наших људи и наше деце овде су још веће, има нас много, тако да се мора наставити са напорима за нове школе и за још више дјеце", нагласио је Мијалковић.

Он је истакао и подршку пријатеља, посебно Српске православне цркве, као и Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону на челу са Арноом Гујоном.

"Ових дана очекујемо и нове књиге, које нам је донирала Управа", навео је Мијалковић.

Он је позвао све пријатеље и грађане на "Просвјетин" јубиларни 10. српски новогодишњи концерт у Бечу 14. јануара увече у сали на Карл Боромеус плацу у трећем бечком округу.

"Програм ће бити Српска дворска музика, а гости ће бити наши сјајни музички умјетници", истакао је Мијалковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана