Нисмо се још опростили од лијепог времена: Сутра до 32 степена

Срна
Foto: Pixabay

У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) сутра се очекује врло топло, вјетровито и промјенљиво облачно вријеме, са температуром ваздуха и до 32 Целзијусова степена.

Ујутро ће бити умјерено до претежно облачно уз кишу у јужним предјелима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана промјенљиво облачно уз сунчане интервале у већини предјела. На југу ће киша постепено да слаби и престаје у већини мјеста.

Дуваће јак, понегдје и олујни југо који ће донијети додатни пораст температуре.

Увече се очекује наоблачење са запада, због чега ће поново почети да пада јача киша, прво на западу и југу, а затим ће наставити да се шири у наредној ноћи.

Јутарња температура ваздуха износиће од 14 до 21, а дневна од 22 на југозападу до 32 на сјевероистоку, у вишим предјелима од 18 Целзијусових степени.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода данас у Српској и ФБиХ преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а локални пљускови су забиљежени у Херцеговини, југозападним и источним подручјима.

Температура ваздуха у 14.00 часова : Бјелашница шест, Гацко и Чемерно 13, Вишеград 15, Хан Пијесак 16, Мостар, Калиновик и Рудо 17, Билећа и Соколац 18, Сарајево, Кнежево, Мраковица, Сребреница и Фоча 19, Дринић и Требиње 20, Неум, Бијељина и Мркоњић Град 22, Рибник и Србац 23, Зворник и Нови Град 24, Бањалука, Добој и Приједор 25 Целзијусових степени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана