Ни тешки услови не утишавају српски глас Радија Дрвар

Срна
Ни тешки услови не утишавају српски глас Радија Дрвар

ДРВАР- Колектив Радија Дрвар, јединог медија у Федерацији БиХ /ФБиХ/ који цјелодневни програм емитује на српском језику, а суочен је са тешким условима рада, позвао је Републику Српску и Србију да помогну да се глас овог медија чује у домаћинствима у овом мјесту и Ливањском кантону.

У малом колективу раде свега два радника, који опстају упркос јако тешким условима, али истичу да се није штедјело ни времена, ни труда, а ни енергије да Радио Дрвар буде што бољи и да слушаоцима приближи теме из живота, те да их аутентично и објективно представи.

У Радију су за Срну рекли да немају помоћ од ФБиХ, помоћ од власти у Ливањском кантону је минимална или готово непримијетна, а једина подршка им је општина Дрвар, одакле се потпуно финансирају.

"Радимо са дотрајалом и старом опремом, гријања у просторијама нашег предузећа нема. Фали много тога, али смо ту свакодневно за наше слушаоце, иако радимо у нехуманим условима", кажу из овог медија.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић изјавила је Срни да се новинари локалног Радија, иако раде у изузетно тешким условима, труде да у свако домаћинство донесу вијести о актуелним дешавањима, како у свјој локалној заједници, тако и у региону.

Према њеним ријечима, недостаје финансијских средстава како би опстао Радио Дрвар, али и да би биле реализоване одређене идеје у вези са медијима у Крајини.

Рунићева је напоменула да путем Радија Дрвар могу оглашавати и професионално и објективно извјештавати српско становништво, али да им је жеља да у Дрвару формирају телевизијски центар како би и сликом и видеом послали поруку свијету о многим лијепим и интересантним причама овог краја.

"Имамо вољу, жељу и адекватан кадар, али нам недостаје средстава за реализацију идеја", нагласила је Рунићева.

Радио Дрвар први пут се огласио почетком јуна 1974. године, те је, као свједок времена и вјеродостојни хроничар дешавања, био и остао у служби вјерних слушалаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана