Невријеме створило проблеме у Бањалуци, Приједору и Костајници

Срна
Foto: Срна

КОСТАЈНИЦА - Невријеме које је ноћас захватило подручје Бањалуке, Приједора и Костајнице донијело је бројне проблеме становништву.

Током олујног невремена које је ноћас погодило Бањалуку оштећено је више стабала на ширем градском подручју, а надлежне службе су уклониле гране и оштећена стабла са већине локација, саопштено је из Градске управе.

У саопштењу се додаје да су, максималним ангажманом надлежних градских служби, уклоњени оштећени дијелови стабала на већини локација, а на осталима су ове активности при крају.

-Уклоњене су оштећене гране или стабала са локације код Градског моста, те у улицама Мирка Ковачевића, Јована Дучића, Краља Петра Првог Карађорђевића, Цара Лазара и другим - наводе из Градске управе.

Јака киша ноћас је у Приједору почела да пада око три часа, а нанијела је штету и на пољопривредним усјевима. Уз изузетно јаку кишу, било је и вјетра, те грмљавине.

На подручју Приједора излила се рјечица Пухарска, а Приједорчани кажу да никада раније нису доживјели слично невријеме. Вода је заплавила помоћне објекте и дворишта у насељима Пухарска и Урије.

– Након сваке веће кише и појаве бујичних вода излије Пухарска. Ми смо тражили од локалне управе да се очисти канал, али нико ништа неће да уради по том питању годинама – причају мјештани за Српскаинфо.

Обилна киша која је током протекле ноћи захватила подручје општине Костајница нанијела је блато и пјесковите наносе на локалне путеве и улице, рекао је Срни портпарол општине Александар Пашић.

Он је додао да наноса има и у двориштима, те да за сада нема пријава грађана о штети. Пашић је навео да су на терену радници Комуналног предузећа и ватрогасци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана