Невријеме протутњало Семберијом: Најтеже посљедице у селу Бањица

ГС
Foto: Срна

Село Бањица најтеже је прошло у невремену које је погодило Семберију, гдје се излила ријека Тавна и други бујични водотоци који су поплавили неколико стамбених и помоћних објеката, амбуланту породичне медицине, просторије мјесне заједнице и пољопривредно земљиште.

Рекао је ово Срни координатор Цивилне заштите града Бијељина Славиша Бирчаковић.

Он је истакао да је невријеме, које је синоћ погодило Семберију, нанијело нову штету на усјевима, али и у мјесним заједницама гдје су током викенда већ санирали раније причињену штету.

Бирчаковић је рекао да је бујица у Бањици оштетила и путну инфраструктуру, мостове, а на путеве и у домаћинства нанијела велике количине камена.

– У невремену је оштећена и електро-инфраструктура. За разлику од невремена у четвртак након којег смо санирали сву већу штету, ноћас је најтеже прошла Бањица – рекао је Бирчаковоћ.

Он је истакао да је су данас у Бањици стручна лица за процјену штете, али и машине које су од викенда у овом селу и које настављају рад на мјестима гдје постоје оштећења.

Бирчаковић је рекао да је ријеке Дрина на водостају 192 центиметра, а редовна одбрана се уводи када на водомјерној станици Радаљ досигне 450 центиметра.

Ниво ријеке Сава је у седам  часова износио 666 центиметра и у посљедњих неколико часова је у стагнацији, са благим опадањем.

Бујични водотоци Јања, Гњица и Лукавац су, истиче Бурчаковић, у својим коритима, али због непрестаних падавина, може опет доћи до њховог изливања.

У посљедња 24 часа на подручју града пало је 8,3 литра кише по метру квадратном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана