Невесиње: За Спасовдан отварање вишемилинских пројеката

Срна
Невесиње: За Спасовдан отварање вишемилинских пројеката

НЕВЕСИЊЕ - Општина Невесиње и Саборни храм Вазнесења Господњег сутра ће обиљежити крсну славу Спасовдан, а празник ће бити у знаку завршетка неколико важних пројеката.

Славским свечаностима присуствоваће црквени великодостојници, високи званичници Републике Српске и Србије, представници локалне извршне и законодавне власти, борачких организација, јавних институција, предузећа и гости из херцеговачких општина, најављено је из ове општине.

Вече уочи Спасовдана у новом простору Градске галерије биће отворена изложба фотографија о блаженопочившем владици Атанасију "Твоје од твојих", аутора јеромонаха Теофила Петровића.

Литургију у Храму Вазнесења Господњег на Спасовдан у 8.45 часова служиће владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије са свештенством Епархије.

Након богослужења традиционална свечана литија проћи ће градским улицама, а ломљење славског колача и славски обред биће обављени у порти Саборног храма.

За 11.00 часова заказано је свечано отварање обновљене зграде Дома културе, у којој су смјештени Музичка школа, Народна библиотека, Градска галерија и Спомен соба, као и обраћање званичника.

Након тога планиран је обилазак проширеног објекта Дјечијег вртића "Света Евгенија царица Милица".

Славске свечаности у 12.30 часова биће настављене код језера Алаговац гдје ће свечано бити пуштен у функцију пречистач воде за пиће.

Пројекат вриједан три милиона марака омогућиће континуирано снабдијевање становништва чистом и исправном водом током читаве године.

Свечаности се завршавају славским ручком у свадбеном салону "Стефан".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана