Несвакидашњи случај у Градишци: Умјесто младе на вјенчању присуствовао њен пуномоћник

ГС
Foto: Илустрација

ГРАДИШКА- У Градишци се први пут у историји ове заједнице десило да је склапању брака умјесто младе присуствовао њен брат као пуномоћник, рекла је Срни начелник градског Одјељења за општу управу Божана Глувић.

Према њеним ријечима, случај се десио приликом склапања брака у 2021. години јер је младенка у том времену пандемије вируса корона била спријечена да дође из иностранства. 

У прошлој години у Градишци су закључена 262 брака - просјечна старост најмлађих супружника је од 18 до 20, а најстаријих од 65 до 68 година.

Глувићева је истакла да је сада све чешће да невјесте свом презимену додају презиме женика, те да није било већих специфичности приликом склапања бракова.

Иначе, у матичну књигу рођених у Градишци у 2022. години уписане су 304 бебе, али овај град и даље биљежи негативан природни прираштај, будући да је у матичну књигу умрлих уписано 591 лице.

Глувић је рекла да је у прошлој години рођено пет парова близанаца, а када је ријеч о новорођенчадима - рођена су 164 дјечака и 140 дјевојчица.

Имена за која су се родитељи најчешће одлучивали јесу Миа, Дуња и Сара за дјевојчице, а за дјечаке Немања, Лазар и Милош.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана