Несвакидашњи гест професора Мацановића изазвао одушевљење колега

ГС
Несвакидашњи гест професора Мацановића изазвао одушевљење колега

БАЊАЛУКА - Проф. др Небојша Мацановић, редовни професор на ФПН у Бањалуци, одрекао се хонорара за учествовање у комисији за одбрану докторске тезе на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду и исти преусмјерио на куповину књига студентима на овом факултету. Овај гест је изазвао велику пажњу и захвалност читавог Наставно научног вијећа.

Проф. др Небојша Мацановић је редовни професор Факултета политичких наука и Филолошког факултета Универзитета у Бањалуци, са објављених 15 књига и преко 200 научних радова. Као гостујући професор био је изабран у комисију за одбрану докторске тезе Вере Петровић која је одржана 27.09.2024. године на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију у Београду. Професор Мацановић се одрекао хонорара гостујућег професора за учествовање у комисији за одбрану докторске тезе и читав износ преусмјерио на куповину књига студентима овог факултета. Овај гест је изазвао одушевљење професора па су сви аплаудирали када је одлуку прочитала продеканка за наставу на сједници Наставно научног вијећа Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду.

У времену када професори на факултетима условљавају студенте куповином њиховог уџбеника који коштају 50 КМ како би положили испит, овакви гестови враћају вјеру у људе и академску заједницу. Овакви гестови и понашање професора Мацановића сврставају у ред једног од омиљених међу студентима на Факултету политичких наука и Филолошком факултету Универзитета у Бањалуци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана