Нешковић: Главна тема састанка - зелена агенда за западни Балкан

Срна
Нешковић: Главна тема састанка - зелена агенда за западни Балкан

БИЈЕЉИНА - Састанак Зеленог клуба, који ради на јачању јавног дијалога у области енергетике, питањима из области обновљивих извора енергије, климатских промјена, енергетске ефикасности и заштите животне средине, одржан је данас у Сарајеву, а главна тема је била Зелена агенда за западни Балкан, рекао је Срни предсједавајући скупа Желимир Нешковић.

"Зелену агенду за западни Балкан - енергија, клима и саобраћај, представила је Јасна Секуловић из ГИЗ-а, организације која има улогу пројект менаџера за Југоисточну Европу", рекао је Нешковић.

Нешковић је навео да је циљ састанака Зеленог клуба са представницима Народне Скупштине Републике Српске и Парламента Федерације БиХ рад на усклађивању закона на ентитеском нивоу са законима на нивоу БиХ и препорученим приједлозима, односно законима у ЕУ како би били испуњени услови за Зелену агенду за западни Балкан.

Зелени клуб чине парламентарци са нивоа БиХ и ентитеских паралмената.

У садашњем сазиву учествује седам парламентараца са нивоа БиХ, као и представници одређених министарстава и институција везаних за енергетику на свим нивоима у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана