Нешић: Служба заштите и спасавања у БиХ показала спремност за пружање помоћи

Срна
Нешић: Служба заштите и спасавања у БиХ показала спремност за пружање помоћи

САРАЈЕВО - Службе заштите и спасавања у БиХ показале су спремност и оспособљеност за пружање помоћи и у најтежим природним несрећама, констатовано је на данашњем састанку министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића са комесаром ЕУ за хуманитарну помоћ и управљање кризама Јанезом Ленарчичем у Бриселу.

"Значајан допринос томе је дала и ЕУ кроз пројекте опремања и обуке које су биле неопходне за пријем БиХ у чланство Механизма ЕУ за цивилну заштиту", саопштено је из Министарства безбједности у Савјету безбједности.

Прошлогодишњим пријемом у Механизам, отворена су бројне могућности за сарадњу, опремање, пријем и пружање помоћи земљама које искажу потребу.

Нешић и Ленарчич констатовали су да је у овој области потребно интензивирати кориштење доступних фондова и могућности, у циљу јачања капацитета и спремности одговора на све врсте природних катастрофа.

Током посјете Бриселу Нешић се састао и са министром унутрашњих послова Црне Горе Филипом Аџићем.

На састанку је исказан обострани интерес и потреба за унапријеђење сарадње, посебно у борби против прекограничног криминала и спрјечавања илегалних миграција.

Такође разговарано је о сарадњи полицијских агенција на повећању безбједности грађана и олакшавања њиховог кретања између двије државе.

Делегација Министарства безбједности БиХ посјетила је Мисију БиХ при ЕУ у Бриселу.

Том приликом Нешић се информисао о раду Мисије, те похвалио њихов допринос у координацији активности на испуњавању услова и напретку БиХ у ЕУ интеграцијама.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана