Нешић: Бећировић боље да критикује правосуђе БиХ

СРНА
Foto: Aрхива

БАЊАЛУКА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић поручио је да би потпредсједник СДП-а Денис Бећировић, умјесто што критикује Србију због пресуде бившем припаднику такозване Армије БиХ Хусеину Мујановићу, критике требало да упути правосуђу БиХ које је слијепо за злочине над Србима и Хрватима.

"Знамо да је Бећировићева партија некада контролисала правосуђе у БиХ, па ваљда мисли да тако и други раде. Правосуђе Србије је, хвала Богу, независно и без политичких уплива. Стога су јалови Бећировићеви покушају да у све уплете предсједника Србије, а истовремено је претужно да неко ко деценијама покушава да буде први у Бошњака брани злочине над цивилима", истакао је Нешић.

Према његовим ријечима, онај ко је у стању бранити злочин, у стању је и аминовати да се он понови.

Он је додао да правосуђе Србије има једнак однос према свим злочинима, без обзира на националност починилаца и жртава, што потврђује и пресуда припадницима "Шкорпиона" који су осуђени на 58 година затвора, саопштено је из ДНС-а.

Нешић је поручио да би "било боље да је Бећировић, умјесто што каријеру покушава да гради на свађама и конфронтацијама, помогао предузећима из Тузле која су угашена и својим суграђанима који су остали без посла".

"Умјесто што каријеру гради на јефтином популизму и засипајући јавност писмима свакоме и о свему, било би лијепо да нам вјечити кандидат за члана Предсједништва БиХ Денис Бећировић каже шта је учинио да помогне да се спаси 100 предузећа која су угашена или је покренут поступак њиховог гашења", рекао је Нешић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана