Немојте се "упецати": Потрошачи меда из Српске упозорени

Срна
Немојте се "упецати": Потрошачи меда из Српске упозорени

МОДРИЧА- Одјељење за инспекцијске послове и комуналну полицију Модриче саопштило је да се на подручју ове општине појављују лица која, идући од куће до куће, продају наводно мед, те апеловало да грађани не насједају на понуђену ниску цијену и слично, већ да га купују од особа за које се поуздано зна да се баве пчеларством.

Из Одјељења су истакли да та лица, на питања потенцијалних купаца, одговарају да промет врше у нечије име и дају низ других сумњивих одговора.

"Због оправдање сумње да је ријеч о патвореном (фалсификованом) `меду` који настаје загријавањем шећера, што изазива такозвано цијепање истог, те се добија канцерогена смјеса опасна по здравље људи, апелујемо да грађани не насједају на понуђену ниску цијену и слично, већ да мед купују од особа за које се поуздано зна да се баве пчеларством и да ће купити прави пчелињи производ, а не смјесу која им може нашкодити", саопштено је из Одјељења.

Према сазнањима ветеринарског инспектората, једно од лица које врши продају на овај начин представља се да је из Карановца под Озреном.

Из Одјељења су замолили грађане који уоче лица да врше промет на овај начин да обавијесте ветеринарску инспекцију или комуналну полицију на број телефона 053/810-409, те број 053/810-714 на који се може оставити говорна порука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана