Немјерљив значај комплекса "Слатина" за здравствени сектор и бањски туризам

Срна
Немјерљив значај комплекса "Слатина" за здравствени сектор и бањски туризам

БАЊАЛУКА - Изградња Бањског комплекса "Слатина" у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" у Слатини има немјерљив значај за развој здравственог сектора, али и бањског туризма у Републици Српској, речено је данас на презентацији овог пројекта.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да су институције Републике Српске чврсто опредијељене да наведени пројекат буде реализован у року.

Додик је истакао да бањски сектор у Републици Српској треба подићи на виши ниво, што ће сигрно бити урађено реализацијом овог пројекта.

"Велика је предност Слатине јер има потребне капацитете, али и близину ауто- пута и Бањалуке као великог центра", рекао је Додик на презентацији пројекта изградње Бањског комплекса "Слатина".

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је циљ овог пројекта развој здравственог сектора и бањског туризма.

"Ово подручје има значајне термалне изворе који треба да буду искориштени", рекао је Вишковић.

Директор Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" Горан Талић навео је да овај завод наставља са развојем и реализацијом значајних пројеката.

На презентацији пројекта изградње Бањског комплекса "Слатина" истакнуто је да ће се комплекс састојати од више функционалних објеката и пратећих садржаја.

Предвиђена је и изградња хотела са отвореним и затвореним базеном.

Презентацији осим Додика и Вишковића, присуствују и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, министар финансија Зора Видовић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, градоначелник Лакташа Мирослав Бојић, предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић, декан Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци Ранко Шкрбић, те представници завода и институција Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана