Нема довољно комуналаца

А. Ј. Р.
Нема довољно комуналаца

БАЊАЛУКА - Ресурси комуналне полиције у многим јединицама локалне самоуправе у Српској нису на задовољавајућем нивоу, а и број комуналних полицајаца у многим градовима и општинама не обезбјеђује очекивани квалитет и континуитет у пружању услуга.

Показује то најновији извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора у Српској којим је спроведена ревизија учинка “Рад комуналне полиције на одржавању комуналног рада” у периоду од 2018. до 2021. године.

У извјештају је наведено да комунална полиција у Српској постојећим начином организације и функционисања у појединим областима не обезбјеђује у потпуности прописани ниво комуналног реда те да постоји потреба за унапређењем рада с циљем успјешнијег рјешавања комуналних проблема.

Надзор је показао да је број комуналних полицајаца у само пет јединица локалне самоуправе одговарао законском максимуму, у двије је био изнад, а у 51 јединици локалне самоуправе испод законом прописаног максимума.

- Унутрашња организација рада није заснована на подјели послова те комунални полицајци значајан дио радног времена користе за послове који немају карактер комунално-инспекцијског надзора - наведено је у извјештају ревизора.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана