Неискориштене вакцине из 2021. и даље у приједорском Дому здравља

Срна
Неискориштене вакцине из 2021. и даље у приједорском Дому здравља

Неискориштене вакцине "спутњик ве", које су предмет кривичног поступка Окружног јавног тужилаштва Приједор против начелника Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Приједор, и даље се налазе у овој здравственој установи, рекли су у Дому здравља.

"Наведене вакцине и остали предмети који су изузети као материјални докази у кривичном поступку, још се налазе у објекту Дома здравља и по њима се поступа стриктно у складу инструкцијама Основног суда у Приједору", речено је у Дому здравља Приједор.

У Основном суду у Приједору речено је Срни да је 24. новембра донесена наредба за депоновање и чување привремено одузетих ствари, са сврхом рјешавања њихове правне судбине.

"Предмети на које се односи наредба јесу били и дио доказног поступка у предмету који није правоснажно завршен", речено је у овом суду.

Основни суд у Приједору пресудио је крајем прошлог мјесеца да епидемиолог Милица Отковић није крива за кривична дјела несавјестан рад у служби и непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

У приједорском Дому здравља 12. априла 2021. године привремено је обустављено вакцинисање становника против ковида 19, будући да је дошло до прекида хладног ланца у замрзивачу у којем су чуване 1.342 дозе вакцине "спутњик ве".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана