Недељко Чубриловић: Нисмо одустали од београдског модела за аеродром

М. М. Б.
Недељко Чубриловић: Нисмо одустали од београдског модела за аеродром

БАЊАЛУКА - Тим стручњака са београдског аеродром “Никола Тесла” још није доставио модел за сређивање стања на “Аеродромима РС”, јер Српска није одрадила свој дио посла и доставила им тражене информације на вријеме, рекао је “Гласу Српске” министар саобраћаја и веза РС Недељко Чубриловић.

Нагласио је да Влада РС није одустала од београдског модела за сређивање стања на домаћем аеродрому.

- Њихово мишљење је врло важно за нас у овој ситуацији у којој се налази републичко предузеће за ваздушни саобраћај. Нисмо одустали и вјерујем да ћемо брзо добити београдску визију развоја нашег аеродрома - казао је Чубриловић.

Наиме, у Министарству саобраћаја и веза РС половином јуна ове године одржан је састанак челника Владе РС са генералним директором београдског аеродрома те његовим стручним тимом. Тада је поручено да ће тим стручњака са београдског аеродрома до септембра понудити републичкој Влади програм развоја “Аеродорома РС”.

Са дневног реда сједнице Владе РС, која је одржана у четвртак, скинута је информација о извјештају консултанта сачињеног након извршеног прегледа процеса конверзије дуга у власнички капитал у оквиру поступка реструктурирања “Жељезница РС” (ЖРС) са приједлогом закључка.

- Информација је скинута са дневног реда како би још једном сагледали како то најбоље урадити. Има различитих виђења завршетка тог процеса. Ништа није неуобичајено - казао је Чубриловић.

Нагласио је да се на сједници Владе РС нашао извјештај консултанта, којег је ангажовала Свјетска банка, а домаће институције морају детаљно да сагледају који су закони примјењиви и како доћи до реалне цијене акције.

- Та информација, дакле, треба да буде допуњена и мишљењем домаћих институција, па ће се тек након тога материјал о конверзији дуга у капитал у ЖРС поново наћи пред министрима - закључио је Чубриловић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана