Неће бити истраге против пријављених у случају непружања лијечења дјевојчици Надин Смајловић

ГС
Foto: Архива

Тужилаштво Кантона Сарајево одлучило је да неће проводити истрагу у случају Надин Смајловић.

Како стоји у појашњењу, одлука је донесена након анализе прикупљених доказа.
 

"Тужилачки тим Тужилаштва КС, који је поступао у случају малољетне Н. С., а због кривичних дјела непружања медицинске помоћи, несавјесно лијечење и неовлаштено откривање професионалне тајне донио је одлуке да се истрага против пријављених неће проводити јер у радњама пријављеним нису остварена обиљежја кривичних дјела", стоји у образложењу.

Оваква тужилачка одлука донесена је након више проведених радњи, свеобухватне анализе списа те запримљеног налаза судско-медицинског вјештачења у тиму од осам љекара специјалиста.

Подсјетимо, 2019. године Универзитетски клинички центар у Тузли је одобрио измијештање дјевојчице Надин Смајловић ван граница Босне и Херцеговине те је трошкове по том принципу требао преузети Фонд здравственог осигурања.

Надин се и прије тога лијечила у Турској, али приватно, јер је Клинички центар Универзитета у Сарајеву одбио да одобри њено измјештање у иностранство.

Због одбијања лијечења и одобрења премјештања, родитељи су против одговорних на сарајевској клиници поднијели кривичну пријаву. Такође, отац Надин је добио кривичну пријаву јер је пријетио љекару КЦУС-а гасним пиштољем због неодобравања измјештања у Турску.

Родитељи Надин Смајловић су поднијели кривичну пријаву против љекара и менаџмента КЦУС-а због непружања медицинске помоћи и неовлаштеног откривања професионалне тајне и несавјесног лијечења, пренио је Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана