Наставак подршке ка зеленој транзицији: UniCredit Bank Бања Лука и Електропривреда Републике Српске потписале уговор у вриједности 30 милиона КМ за изградњу ХЕ „Бистрица"

ГС
Наставак подршке ка зеленој транзицији: UniCredit Bank Бања Лука и Електропривреда Републике Српске потписале уговор у вриједности 30 милиона КМ за изградњу ХЕ „Бистрица"

БАЊАЛУКА - Представници Електропривреде Републике Српске и UniCredit Bank Бања Лука данас су у Бањој Луци потписали уговор вриједан 30 милиона КМ, намијењен за финансирање изградње Хидро електране „Бистрица", уз потпуно поштивање еколошких стандарда у сегменту очувања животне средине, а подржавајући транзицију привреде Републике Српске ка што већој употреби обновљивих извора енергије.

Генерални директор МХ ЕРС Лука Петровић рекао је да је ово значајна подршка инвестиционом циклусу и да је на расписаном јавном позиву UniCredit Bank дала најповољнију понуду.

"Ради се о пројекту вриједном 102 милиона евра који МХ ЕРС у 90 постотном проценту финансира из властитих средстава и 10 посто из кредитног пласмана. Електрану снаге 39,5 мегавата градиће реномирана кинеска компанија, и ово је још један од пројеката Електропривреде из обновљивих извора енергије", казао је Петровић.

Гордан Пехар, предсједник Управе UniCredit Bank Бања Лука нагласио је да ова финансијска институција као тржишни лидер наставља бити важан партнер локалној привреди.

"Посебно смо поносни да подржавамо и покрећемо пројекте који оснажују и убрзавају развојзаједнице у којој послујемо. Данашњим потписивањем уговора, УниЦредит је још једном препознат као партнер од повјерења за реализацију важних инфраструктурних пројеката од великог значаја за цијело друштво. 

Вјерујемо да је сарадња између Електропривреде РС и UniCredit Bank још један примјер, у коме финансијски сектор, институције и привреда заједно постављају темеље за бољу будућност, подржавајући зелену транзицију и постепен прелазак економије на одрживо пословање", казао је Пехар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана