Наше мало некоме значи много

Катарина Шапоња
Наше мало некоме значи много

"Много нам је лепо и драго што се сви заједно овде дружимо, те ћемо ову прилику искористити за склапање нових пријатељстава", рекла је ученица Јована Ковачевић са Косова и Метохије која је са својих 50 другова дошла у посјету Бањалуци.

Њих је у петак угостио предсједник Скупштине града Љубо Нинковић који је изразио велико задовољство и радост на оваквој прилици. 

- Многи од њих по први пут излазе из те, да кажем, ратне зоне и овдје ће провести четири дана - рекао је Нинковић. 

Захвалио је свима који су учествовали у организацији и који су помогли да дјеца боље виде и упознају наш град. 

- На тај начин градимо још јаче везе наше Крајишке љепотице, Републике Српске и Косова. Надам се да ћемо бити добри домаћини и показати да Бањалука и Српска воле Косово и наше људе тамо - истакао је Нинковић.

Представник хуманитарне организације "Српска солидарност", Душко Рожић, казао је да су први пут отпутовали на матурску екскурзију у Бањалуку.

- Дјеца живе у изолованом дијелу Косова и Метохије, а овдје могу да осјете слободу и радост - казао је Рожић.

Матуранти нису крили срећу поводом посјете, те су се захвалили на гостопримству и истакли да су срдачно дочекани и да им је драго што су у Бањалуци. 

- У име наше општине Гњилане желимо да се захвалимо свима који су нам омогућили да се овде налазимо, а први утисци су, мало је рећи феноменални - казао је један од матураната, Вук Миленковић.

Истичу да ће ову прилику искористити за склапање нових пријатељстава.

-Много нам је лепо и драго што се сви заједно овде дружимо и надамо се да ћемо имати прилику упознати неке нове пријатеље – рекла је ученица Јована Ковачевић.

У организацији ове посјете учествовали су предсједник Скупштине Града Љубо Нинковић, директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић, директорица Центра "Заштити ме" Зорица Кузмановић Василић, одборници и многи други којима су се гости захвалили на срдачном гостопримству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана