Наша прича Република Српска: ЕУ подржава терористичке организације, а смета им српско-руски хуманитарни центар у Нишу

Г.С.
Наша прича Република Српска: ЕУ подржава терористичке организације, а смета им српско-руски хуманитарни центар у Нишу

BAWALUKA - Имајући у виду да Република Српска, као саставни дио БиХ, мора да штити међународно-правни поредак, странка Наша прича Република Српска неће, попут већине странака у Републици Српској, нијемо ћутати европарламентарцима на кршење међународно-правног поретка.

Ова странка је у сапштењу достављеном медиима упутила неколико питања европарламентарцима.

- Како је могуће да вам смета српско-руски хуманитарни центар у Нишу, а не сметају вам терористичке организације Курда?! Нисте обавијештени о ватреној подршци Финаца, а посебно Швеђана, Курдима?! Не знате да је Радничка партија Курдистана (ПКК) призната као терористичка организација у многим западним земљама, па чак и у Европској унији?! Признање терориста у ЕУ, међутим, не спречава активисте и лидере странке те организације да живе, спроводе насилне активности и отворену кампању у европским земљама. Њима је најдража Шведска, где се посебно топло третирају организације које су признате као терористичке. Сетите се, "господо" европарламентарци, фотографија шведских предграђа на којима отворено висе заставе ИСИС-а, Џабхат Ал-Нусре и других организација које су признате као терористичке!

Зашто је европска штампа веома осетљива на своје љубимце терористе (на десетине организација сличних ПКК-у у свакој већој земљи ЕУ), каже се у саопштењу те се додаје да је српско-руски хуманитарни центар у Нишу пријетња, а организације Курда, које сте признали као терористичке, су пожељни партнери Шведској и Финској.

Из странке Наша прича Република Српска питају европарламентарце зашто је предсједник Републике Турске, Реџеп Тајип Ердоган одлучио да блокира захтјеве Шведске и Финске за учлањење у НАТО пакт управо због чињенице да поменуте ЕУ државе, Шведска и Финска, подржавају курдске терористичке организације.

- Одакле вам право, "господо" европарламентарци, да кршите Резолуцију 2131 СБ ОУН која у члану 1, 2 и 5. експлицитно забрањује директно или индиректно мјешање других држава у унутрашње или спољне послове било које државе, каже се у саопштењу странке и додаје да "Декларација о недопустивости мјешања у унутрашње ствари држава и о заштити суверенитета", која је усвојена Резолуцијом 2131 СБ ОУН 21. децембра 1965.године, поред преамбуле у десет параграфа у којима се наглашавају кључне одредбе Повеље УН, има укупно осам обавезујућих чланова за све чланице УН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана