Наредних дана више сунца

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - У Републици Српској наредних дана биће промјенљиво уз све више сунчаних интервала и топлије са максималном температуром ваздуха од осам до 15 степени Целзијусових, прогноза је Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутро биће облачно у централном појасу и на истоку мјестимично са падавинама, кишом у нижим предјелима, сусњежицом у вишим предјелима и снијегом на планинама. Током дана и послије подне услиједиће даље смањење облачности, па ће у већини предјела бити суво и сунчано, једино на крајњем истоку и даље претежно облачно уз могућност слабих падавина.

У сриједу, 9. фебруара, јутро ће бити мало до умјерено претежно облачно и прохладно, од централне Посавине, преко Семберије до Сарајевско-романијске регије и Подриња, уз ријеку Дрину са условима за слабе падавине које брзо престају, а на југу ведро. Током дана смањење облачности, све више сунчаног времена и топлије него претходни дан. Минимална температура ваздуха износиће од минус два до три, у вишим предјелима и на истоку од минус шест, а максимална од седам до 13, на југу и сјеверу до 15 степени Целзијусових.

У четвртак, 10. фебруара, ујутро ће бити претежно ведро и прохладно, по котлинама и око ријека са условима за појаву магле, на планинама уз слаб мраз, док ће током дана бити сунчано и топло за ово доба године. Минимална температура износиће од минус један до четири, у вишим предјелима од минус пет, а максимална од осам до 13, на југу и сјеверу до 16 степени Целзијусових.

У петак, 11. фебруара, јутро ће бити претежно ведро и мање хладно, на планинама уз слаб мраз, док ће током дана бити сунчано и топло за ово доба године. Послије подне се очекује наоблачење, а увече и у ноћи на суботу, 12. фебруара падавине прво на западу, а онда у централном појасу и на истоку. На планинама се поново очекује снијег, у вишим предјелима сусњежица, а у нижим киша. Минимална температура ваздуха износиће од четири до девет, у вишим предјелима на истоку од минус пет, а максимална од осам до 13, у вишим предјелима од три степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана