Наредних дана промјенљиво вријеме са сунчаним периодима

Срна
Наредних дана промјенљиво вријеме са сунчаним периодима

БАЊАЛУКА - Републику Српску наредних дана очекује промјенљиво вријеме са слабим падавинама и суначним перодима, уз дневну температуру до 11 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутро у већини предјела биће претежно ведро, са слабим мразом, око ријека и по котлинама уз маглу или ниску облачност.

Током дана очекује се претежно сунчано и топло за ово доба године, али ће послије подне и увече доће до наоблачење са сјевера, које ће донијети слабе падавине, уз постепено захлађење и пад температуре. У нижим предјелима ће бити кише, а у вишим и на планинама снијега. На сјеверу је могућ појачан вјетар.

Јутарња температура ваздуха од минус два до пет, у вишим предјелима и на планинама од минус седам, а највиша дневна од осам до 13, на југу и сјеверу до 17, у вишим предјелима и на планинама од четири степена Целзијусова.

У суботу, 12. фебруара, ујутро ће бити умјерено до претежно облачно и хладно, на планинама је могуће слабо провијавање снијега, понегдје у централним крајевима слаба киша, док ће током дана бити суво уз смањење облачности и сунчане периоде, више на југу и сјеверу.

Дневна температура биће нижа него претходних дана, па ће се јутарња кретати од нула до пет, у вишим предјелима и на планинама од минус шест, а максимална дневна од шест до 11, у вишим предјелима и на планинама од минус два степена Целзијусова.

Слаб мраз очекује се и у недељу, 13. фебруара, ујутро, али ће током дана бити промјенљиво до претежно облачно уз краће сунчане интервале, послијеподне и увече мјестимично су могуће слабе падавине на југозападу и југу земље.

Јутарња температура ваздуха од минус два до пет степеним, у вишим предјелима и на планинама од минус шест, а највиша дневна од шест до 11, на југу до 14, у вишим предјелима и на планинама од нула степени Целзијусових.

Претежно облачно са слабом кишом на југу метеоролози су најавили у понедељак, 14. фебруара, ујутро ће бити претежно облачно, мјестимично са слабом кишом у јужним крајевима. Слично вријеме задржаће се и током дана, али ће на сјеверу бити топлије.

Јутарња температура ваздуха од нула до седам, у вишим предјелима и на планинама од четири, а највиша дневна од шест до 11, на сјеверу до 15, у вишим предјелима и на планинама од један степен Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана