Наредних дана дистрибуција брашна за 15 јавних кухиња

Срна
Наредних дана дистрибуција брашна за 15 јавних кухиња

БАЊАЛУКА- Министарство трговине и туризма Републике Српске започеће у наредним данима дистрибуцију шестомјесечних залиха брашна за 15 јавних кухиња у Републици Српској.

Влада Републике Српске усвојила је на сједници 21. априла Информацију о расподјели робе набављене у поступку интервентних набавки, те је задужила Министарство трговине и туризма да из интервентно набављених количина меркантилне пшенице обезбиједи пшенично брашно за годишњу потребу свих регистрованих јавних кухиња у Републици Српској, саопштено је из ресорног министарства.

Јавне кухиње у Републици Српској претходно су током јуна преузеле количине брашна довољне за шестомјесечну потребу рада, као и количине конзервиране хране, сунцокретовог уља, шећера и соли одређене у складу са појединачним потребама ових установа за укупно 3.570 корисника.

Из Министарства су подсјетили да је Влада Републике Српске на сједници 9. јуна усвојила Информацију о додјели помоћи корисницима права на новчану помоћ у области социјалне заштите и Црвеном крсту Републике Српске.

Влада је задужила Министарство трговине и туризма Српске да из залиха меркантилне пшенице набављене у поступку интервентне набавке обезбиједи по 25 килограма брашна и двије литре уља за све кориснике права на новчану помоћ у области социјалне заштите у складу са евиденцијама Министарства здравља и социјалне заштите, те 500 тона брашна за потребе Црвеног крста Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана