Наредне године више средстава за борце

Срна
Наредне године више средстава за борце

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упознао је данас представнике републичког Удружења грађана "Ветерани Српске" о плановима да у буџету за наредну годину буду повећане ставке које се односе на борачку популацију, те да Влада континуирано ради на побољшању њиховог положаја.

Вишковић је са представницима удружења разговарао у Бањалуци у оквиру консултација са социјалним партнерима, које се односе на израду буџета за 2024. годину, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Током састанка је, између осталог, закључено да планирани буџет потврђује да Влада остаје социјални партнер који ће се и у наредном периоду са посебном пажњом односити према социјалним категоријама.

Предсједник Скупштине овог удружења Душко Вукотић истакао је да је Влада Српске као партнер показала велики степен одговорности према овој популацији, који се огледа у досадашњој подршци.

Вукотић је нагласио да је потребна интензивнија сарадња удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, која треба да произведе јединствен став када је ријеч о кључним процесима од њиховог заједничког интереса.

Састанку су присуствовали и министар финансија Републике Српске Зора Видовић, генерални секретар Удружења Александар Недић и шеф за информисање "Ветерана Републике Српске" Дарко Матијашевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана