Наредна два дана сунчано, од четвртка киша

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- У Републици Српској ће бити суначно и топло вријеме до четвртка, 15. септембра, када се послије подне очекује промјена са падавинама, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Ведро и хладно биће сутра ујутру, поготово у вишим предјелима, магла по котлинама и око ријека, док ће на истоку преовладавати умјерено облачно вријеме.

Током дана очекује се сунчано и постепено топлије вријеме.

Јутарња температура ваздуха од осам до 13, на југу до 15, у вишим предјелима од пет степни, а максимална снедна од 23 до 29, у вишим предјелима од 20 степени Целзијусових.

Слично вријеме задржаће се и у сриједу, 14. септембра, али се поподне и увече на западу и сјеверу може очекивати постепено наоблачење уз јачање јужног вјетра.

Јутарња температура ваздуха од 10 до 14, на југу до 17, у вишим предјелима од осам, а максимална дневна од 28 до 33, а у вишим предјелима од 23 степена Целзијусова.

Метеоролози су за четвртак, 15. септембар, најавили топло и вјетровито вријеме, уз наоблачење и повремено сунчане периоде. Поподне и увече на западу и југу очекују се киша и пљускови са грмљавином, а у ноћи ка петку падавине ће јачати и проширити се на већину предјела. Дуваће јак, понегдје и олујни ветар јужних смјерова.

Јутарња температура ваздуха од 16 до 21, у вишим предјелима од 12, а максимална температура ваздуха од 27 до 32, у вишим предјелима од 23 степена Целзијусова.

Вјетровито и свјежије са кишом очекује се у петак, 16. септембра, када ће на југу дувати јак до олујни ветар, а најављене су и обилне падавине. Крајем дана јака киша ће падати и на западу. На истоку слабије падавине и мало топлије.

Јутарња температура ваздуха од 16 до 21, у вишим предјелима од 13, а максимална температура ваздуха од 22 до 28, у вишим предјелима на западу од 19 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана