Наранџасто упозорење за Херцеговину

Срна
Наранџасто упозорење за Херцеговину

САРАЈЕВО - Наранџасто упозорење због обилних падавина издато је за данас за подручје Херцеговине, објавио је Метеоаларм.

Очекује се да ће на наведеном подручју пасти од 30 до 60 литара по метру квадратном, локално од 60 до 90 литара, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Грађане надлежни  упозоравају да буду спремни да заштитите себе и своју имовину, да су могући плављење имовине и саобраћајних мрежа, те поремећај у снабдијевању електричном енергијом, водом и у комуникацијама.

-Може бити потребна мања евакуација. Тешки услови за вожњу усљед смањене видљивости и неконтролисаног кретања возила због воде - наводе из Завода.

За остале крајеве на снази је жуто упозорење због најављене кише и вјетра.

У Републици Српској и ФБиХ данас се очекују обилне падавине, a већа количина на југу и западу.

Током јутра у јужним и источним предјелима биће облачно са кишом и пљусковима, а прије подне и током дана ће захватити и остале предјеле. Биће и грмљавине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Већа количина кише очекује се на југу и западу земље, а у већини предјела и током наредне ноћи.
Дуваће слаб до умјерен источни вјетар, на југу и на планинама јак јужни. Послије подне и увече вјетар ће јачати.

Највиша дневна температура ваздуха од 14 до 19, у вишим предјелима од 11 степени Целзијусових.

Температура ваздуха у осам часова: Бјелашница четири, Хан Пијесак осам, Чемерно девет, Соколац, Мраковица, Дринић и Кнежево 10, Гацко, Калиновик, Мркоњић Град и Невесиње 11, Шипово 12, Бањалука, Градишка, Нови Град, Рибник, Сребреница, Тузла и Зеница 13, Бијељина, Добој, Требиње, Зворник, Сарајево, Билећа, Србац, Фоча и Вишеград 14, Приједор, Мостар и Неум 15 степени Целзијусових.

Падавине у протекла 24 часа: Хан Пијесак 11 литара кише по метру квадратном, Требиње 13, Билећа 15, Калиновик 17, Добој 18, Шипово 20, Србац 21, Градишка 22, Мраковица 23, Бањалука 26, Кнежево 33, Мркоњић Град и Рибник 34, Гацко 36, Дринић 42, Невесиње 45, Чемерно 47, Приједор и Нови Град 62 литра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана