Наранџаста и жута упозорења због обилне кише

Срна
Наранџаста и жута упозорења због обилне кише

САРАЈЕВО- За подручја Фоче, Вишеграда, Требиња и Мостара данас су на снази наранџаста упозорења због обилне кише, подаци су Метеоаларма.

Жуто упозорење због нешто мање падавина издато је за подручја Бањалуке, Бихаћа, Ливна, Приједора, Сарајева и Тузле.

У наредна 24 часа на подручју Фоче, Вишеграда и Требиња очекују се обилне падавине, мјестимично од 40 до 60, а локално и до 70 литара по метру квадратном.

За Мостар је очекивана количина падавина између 30 и 50, локално око 60 литара по метру квадратном.

Мјестимично обилније падавине и 20 до 40 литара по метру квадратном у наредна 24 часа очекује се за подручја Бањалуке, Ливна и Приједора.

Између 20 и 30 литара по метру квадратном очекује се на подручју Бихаћа и Тузле, а између 15 и 30 литара по метру квадратном на подручју Сарајева.

У Републици Српској и ФБиХ очекује се кишовит дан, уз обилне пљускове, грмљавину и појачан вјетар у Херцеговини и Крајини, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Вјетар ће бити слаб, углавном сјеверни и сјевероисточни.

Јутарња температура биће од шест до 12, на југу до 15, а дневна од осам до 14, на југу до 18 степени Целзијусових, прогнозира Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура измјерена у седам  часова: Мраковица пет, Мркоњић Град, Дринић, Рибник, Шипово, Сребреница и Бихаћ шест, Нови Град, Градишка, Соколац, Хан Пијесак, Сарајево, Тузла и Зеница седам, Вишеград, Приједор, Добој, Бијељина, Фоча, Бањалука, Србац, Рудо и Бугојно осам, Гацко девет, Ливно 10, Билећа, Калиновик и Чемерно 11, Требиње 13, те Мостар 14 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана