Након јутрошњег земљотреса: Људи узнемирени, штета није пријављена

Анадолија
Након јутрошњег земљотреса: Људи узнемирени, штета није пријављена

ГРУДЕ - На подручју Западно-херцеговачког и Херцеговачко-неретванског кантона до сада нису пријављене штете на објектима након земљотреса који је јутрос погодио овај дио земље, а чији је епицентар био у Широком Бријегу.

Сеизмолошка служба Хрватске објавила је да је магнитуда потреса износила 4,9 степени према Рихтеру, а интезитет у епицентру процијењен је на шести и седми степен ЕМС скале. Епицентар потреса био је 14 километара сјеверно од Широког Бријега.

-То је сјеверозападни дио Широког Бријега. Преко предсједника мјесних заједница у контакту смо са становништвом. За сада нема пријављених штета на објектима, али је присутан страх код људи, посебно након потреса који су били у априлу. Дакле, само узнемиреност, а штета на срећу нема. Штете досад нису пријављене ни осталим градовима и општинама кантона - рекао је за директор Цивилне заштите ЗХК Драго Мартиновић.

Штете на срећу нису забиљежене ни на подручју ХНК.

-Оперативни центар Цивилне заштите ХНК за сада није запримио ниједну једну пријаву о евентуалним материјалним штетама као посљедицу јутрошњег потреса - рекао је Бранимир Араповић, замјеник начелника Управе за Цивилну заштиту ХНК-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана