Шамац послије олује: Утврђено гдје су причињена највећа оштећења

Срна
Санација посљедица невремена
Foto: Општина Шамац | Санација посљедица невремена

ШАМАЦ - На градском подручју Шамца и мјесних заједница Писари и Тишина у синоћњем олујном невремену оштећено је 60 стамбених објеката, изјавио је начелник општине Ђорђе Милићевић.

Највећа оштећења на већ оштећеним стамбеним објектима у олујном невремену претпјели су мјештани Писара на 20 објеката, Тишине на 10 и градског подручја на 30 објеката - рекао је Милићевић. Према његовим ријечима, на 17 стамбених зграда у градском подручју установљена су велика оштећења на кровним конструкцијама.

Када је ријеч о јавним објектима, Милићевић каже да су највећа оштећења на Ватрогасном дому у Шамцу који је у потпуности уништен, Средњој школи, четири дома културе, Центру за хемодијализу и Основној школи у Шамцу.

- Када је ријеч о санацији кварова на електричној мрежи, активним ангажманом припадника Електродистрибуције уз подршку тима из Добоја отклоњени су кварови и пуштена електрична енергија у мјесним заједницама Гајеви, Средња Слатина, Обудовац, Баткуша, Обудовац два, Брвник, Ново Село два, Доња Слатина, Горња Слатина и Корница - навео је Милићевић.

Он је напоменуо да су екипе тренутно ангажоване на отклањању кварова у Црквини и Тишини, гдје се уредно снабдијевање грађана електричном енергијом очекује до краја дана.

Мањи кварови и оштећења на електричној мрежи биће отклоњени након санирања кварова на главним далеководима.

- Службеници Центра за социјални рад су на терену и обилазе кориснике социјалне помоћи с циљем пружања неопходне интервентне помоћи. За сва лица којима је олујним невременом уништена стамбена јединица и није условна за становање, општина Шамац је већ од јуче обезбиједила алтернативни смјештај у Хотелу “Плажа” - истакао је Милићевић.

Он је потврдио да су сви магистрални, регионални и локални путеви проходни захваљујући синоћним брзим интервенцијама надлежних служби, док припадници Републичке цивилне заштите и ватрогасне јединице Шамац раде на уклањању оштећених дијелова кровних конструкција за које постоји опасност од пада и угрожавања безбједности.

- Припадници свих наших расположивих служби улажу надљудске напоре како би отклонили посљедице олујног невремена, с тим у вези позивамо грађане да колико су у могућности очисте парцеле испред својих објеката - додао је Милићевић.

Јако олујно невријеме нанијело је синоћ нову штету на објектима и пољопривредним добрима на подручју општине Шамац, поједине улице биле су затворене за саобраћај због оборених стабала, док је у мјесним заједницама ван градског подручја нестало струје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана