Најтоплији дани тек стижу

ГС
Најтоплији дани тек стижу

Републички хидрометеоролошки завод најавио је долазак новог топлотног таласа, а најтоплији дани се очекују почетком наредне седмице.

Метеоролог аматер Иван Ристић из Србије дао је детаљан преглед временских услова које можемо очекивати у наредном периоду.

- У утицају смо високог циклона изнад Карпата и Црног мора, што ће донијети пријатне температуре од 28 до 32 степена у наредна два дана. Међутим, од сриједе се очекује јачање Афричког антициклона, што ће резултирати порастом температура - рекао је Ристић за Курир телевизију.

Како је Ристић навео, тренд раста температуре ће бити постепен, са повећањем од око два степена сваког дана.

До понедјељка се очекује да температуре достигну између 36 и 40 степени, а такви услови ће се задржати и наредних дана - рекао је Ристић, додајући да ће топлота бити посебно изражена од 12. до 14. августа.
Говорећи о могућем крају топлотног таласа, Ристић је навео да се тренутно не види јасан крај ових високих температура.

- Не видимо долазак фронта са запада или сјеверозапада који би донио освјежење и кишу. Можда тек крајем августа, око 25, можемо очекивати благо захлађење и могућност падавина - рекао је Ристић, упозоравајући да ће температуре и даље остати високе, са максималним вриједностима између 32 и 36 Целзијусових степени.

Ристић је апеловао на грађане да се придржавају савјета за заштиту од врућине, посебно током најтоплијих дана.

Најпаметније је држати се хлада и пити пуно воде - закључио је Ристић.

- Раст температура и тропске ноћи се очекују током сљедеће седмице у Српској, а раст почиње од данас, максимална температура ваздуха до 34 степена.

У недјељу се очекује максимална температура од 36 степени. Понедјељак, уторак и сриједа биће најтоплији, а температура ће се кретати између 38 и 40 степени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана