Најпознатија сова на свијету угинула након судара са зградом

ГС
Најпознатија сова на свијету угинула након судара са зградом

Флацо, најпознатија сова ушара на свијету, угинуо је након судара са зградом, преноси АБЦ News

Флацо је стекао свјетску популарност након што је прошле године побјегао из своје настамбе у Зоолошком врту у Централ Парку.

До бијега је дошло након што је вандал пререзао жице његове настамбе.

"С тугом јављамо да је Флацо, мужјак сове ушаре који је нестао након што му је прошле године вандализована настамба, угинуо након очигледног судара са зградом у улици Wест 89тх Стреет на Манхаттану", написао је зоолошки врт.

Зоолошки је додао да је Флацов судар одмах дојављен удружењу Wилд Бирд Фунд. Удружење је недуго након тога стигла на мјесто инцидента, али Флацо је већ био мртав.

"Вандал који је оштетио Флацову настамбу, угрозио је безбједност птице и одговоран је за његову смрт. Још увијек се надамо да ће њујоршка полиција, која истражује случај вандализма, у коначници ухапсити починиоца", писало је у изјави зоолошког врта.

Флацо је побјегао из своје настамбе 2. Фбруара 2023. године. Многи су вјеровали да у дивљини неће преживјети ни пар дана јер је у зоолошком врту провео првих дванаест година свог живота.

Али, Флацо је изненадио и највеће скептике својим вјештинама преживљавања.

Зоолошки га је покушао ухватити у пар наврата, али сваки је покушај био неуспјешан.

Његове кретње пратио је Давид Барретт, оснивач странице Манхаттан Бирд Алерт, која дијели фотографије природе и птица на подручју Манхаттана.

"Дефинитивно је био птица коју сам највише фотографисао у 2023. години", рекао је Баррет о угинулој сови. "Он је најпознатија птица на свијету."

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана