Најљепша пјесма на конкурсу „Вихор-а“: „Кап воде“ Мирка Бјелајца

ГС
Најљепша пјесма на конкурсу „Вихор-а“: „Кап воде“ Мирка Бјелајца

ДЕРВЕНТА -Пјесма „Кап воде “ аутора Мирка Бјелајца из Сирига ( Србија) проглашена је најљепшом на конкурсу Српског књижевног клуба „Вихор“ поводом 23. Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача 2024“.

-На конкурс за избор најљепших пјесама посвећеним љепотама вода стигло је 67 радова, нешто више него лани,  из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Црне Горе, Косова  и Метохије, Бугарске, Хрватске, Њемачке и Швајцарске -  навели су из „Вихор-а“, који је штампао и заједнички зборник свих радова пристиглих на наградни конкурс.

Награђена је шаљива пјесма „Водена“ аутора  Слободана Милојевића из Крушевца, а у категорији „Укрински водени цвијет“ најбољом  је проглашена пјесма„ Фантазија изнад воде“ аутора Јована Бундала из Београда.

Похваљене су и пјесме Ане Стајкове Иванове  из Бугарске, Божице Везмар из Косова и Метохије, Гордане Илиће из Добоја, Горице Крстовић из Дервенте, Жаклине Манчић из Ниша, Јелене Ђурђевић из Дервенте, Миле Сташевић из Зрењанина, Мирјане Миланков из Новог Сада, Ненада Карића из Лазаревца, Паје Бркића из Пелагићева, Ратка Белића из Суботице.

Награде побједницима конкурса биће уручене на Илинданским пјесничким сусретима  3. августа у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, а у програму који почиње у 11 часова учествоваће  и чланови хора „Мозаик“.

Генерални покровитељ дводневне „Вихорове“ манифестације  је Градска управа, а подршку су пружили Туристичка организација града и Народна библиотека „Бранко Радичевић“.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана