Најбољи ученици из Херцеговине на петодневном путовању по Србији

Срна
Најбољи ученици из Херцеговине на петодневном путовању по Србији

ТРЕБИЊЕ- Четрдесет најбољих и најспјешнијих ученика основних школа из источне Херцеговине отпутовало је данас у Србију, поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, који се сутра прославља у Србији и Републици Српској, изјавио је данас Срни предсједник Актива директора основних школа Источне Херцеговине Милорад Надаждин.

Он је изразио задовољство што су петодневним путовањем по Србији награђени одлични и са такмичења најусуспјешнији ученици из Херцеговине.

Надаждин је додао да ће основци из Херцеговине боравити у Србију на позив бившег народног посланика Скупштине Србије Дејана Стошића, који води поријекло и из Херцеговине, те му захвалио на позиву.

"Увијек се говори о талентованим ученицима, али је врло мало активности на популаризацији онога што они раде и њихових успјеха и награда", рекао је Надаждин.

Он очекује да ће се и убудуће наставити са оваквим путовањима за најбоље ученике, као и да ће се херцеговачке школе побратимити са неким од школа из Подунавског округа.

Према његовим ријечима, путовање је лијепо осмишљено, па ће дјеца посјетити све важне државне, културно-историјске, вјерске и спортско-рекреативне објекте.

Он је навео да ће ученици вечерас посјетити Смедерево, а сутра у Београду Српску Патријаршију, Храм Светог Саве, Скупштину Републике Србије, а затим и Опленац, Велику Плану, Радовањски луг и манастир Покајницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана