Најављено повећање минималца у Српској

ГС
Foto: Илустрација/Кликс

ЗВОРНИК - Од 1. јануара идуће године биће повећана најнижа плата у Републици Српској, рекла је данас у Зворнику предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић

„Повећање ће ступити на снагу 1. јануара. За сада не могу рећи колико ће бити повећана минимална плата у Српској, која сада износи 700 КМ“, рекла је новинарима Мишићева у паузи састанка предсједника синдикалних организација регије Бирач.

Она је додала да је и приоритет Владе Републике Српске како повећати плате и како сачувати и задржати раднике у Српској.

Истичући да је састанак у Зворнику дио редовних активности Савеза синдиката Републике Српске, Мишићева је рекла да представници Синдиката обилазе Републику Српску баш у овом периоду када се ради на изради нацрта буџета Републике за наредну годину и када фирме уговарају послове и раде свој финансијски план за наредну годину.

„Разлог зашто то радимо јесте да видимо има ли и гдје је простор, те на који начин и колико можемо да повећамо плате запосленима у Републици Српској“, навела је она.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Зворник Зоран Милутиновић рекао је да је ово био информативни састанак који се одржава у свим регијама у Републици Српској и да је послужио као платформа за даље дјеловање синдикалних организација, али и синдиката уопште.

Он је додао да су теме састанка биле активности Савеза Синдиката Републике Српске и гранских Синдиката, стање у синдикалним организацијама, план активности за наредни период и приједлози за програм рада Савеза синдиката Републике Српске и гранских синдиката. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана