Приједор: Награђени ђаци побједници ликовног конкурса поводом Дана града

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР - У Градској управи Приједор данас су уручене награде ауторима најбољих радова на конкурсу за ученике о теми “Љепоте мог града и знаменитости Приједора” који је био расписан поводом Дана града.

Шеф кабинета градоначелника Данијела Додош рекла је да је ово друга година у којој је расписан конкурс за ђаке поводом 16. маја - Дана града, подсјетивши да је лани то био литерарни, а ове године ликовни конкурс.

“Желим да захвалим Удружењу ликовних умјетника Приједор и Галерији жСретен Стојановићж који су заједно са градом организовали овај конкурс и ево данас смо довели цијелу ту причу до краја и круна је цијелог рада, али највише рада наших малишана”, изјавила је Додошева новинарима у Приједору.

Она је најавила да ће ово постати традиција.

“Нама је циљ да кроз све манифестације и све што радимо укључујемо нашу дјецу, нашу омладину и да они буду награђени и стимулисани за свој рад и труд. Мајске свечаности настављамо у свечарском духу и ово је једна у низу манифестација која шаље једну лијепу слику из Приједора”, истакла је Додошева.

Она је додала да су новчане награде 300, 200 и 100 КМ у три категорије.

Директор Галерије “Сретен Стојановић” и члан Удружења ликовних умјетника Приједор Борис Еремић рекао је да и овај конкурс говори у прилог томе да је Приједор град сликара.

Еремић је указао да је Приједор једини град у Републици Српској који има удружење ликовних умјетника, музеј, Галерију “Сретен Стојановић”, галерију Удружења ликовних умјетника, фестивал цртежа и музике, једини такав на Балкану, као и међународно бијенале радова на папиру и пројекат “Приједор, град мурала”, једини у Југоисточној Европи.

“Оно што причамо о Приједору, као граду сликара, не би било могуће без подршке младим умјетницима. Приједор као локална заједница подржава два конкурса о темама жМој градж и жСвети Саваж. Колико знам, ниједна локална заједница не издваја толико за ликовну умјетност”, навео је Еремић.

Мајске свечаности настављају се у 15.30 часова када почиње 63. Међународна улична трка, а завршавају се сутра “Дјечијом градском олимпијадом”, полагањем вијенаца на споменике “За крст часни” и ослободиоцима Приједора, свечаном академијом у Позоришту Приједор у подне и концертима Леонтине Вукомановић и хора, те бенда “Евергрин” у вечерњим часовима на малом тргу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана