"Награде чврст доказ да смо на добром путу": Признање новинару "Гласа Српске"

М. М. Б.
"Награде чврст доказ да смо на добром путу": Признање новинару "Гласа Српске"

БИЈЕЉИНА - Новинар „Гласа Српске“ Милош Васиљевић освојио је трећу награду на конкурсу Савез општина и градова Републике Српске.

На конкурс „Живот је у локалној заједници“ стигао је велики број медијских радова, а Васиљевић је освојио треће мјесто.

Савез општина и градова бирао је најбољи медијски прилог о пракси у локалној самоуправи током 2023. године.

Конкурс је био отворен за новинаре/представнике локалних, регионалних и националних медија са подручја Републике Српске.

Ауторима најбољих медијских прилога вечерас су у етно селу Станишић додјељене награде током пријема за представнике медија. Прво мјесто освојила је Драгана Тешевић са БН-а, а друго Мира Андрић, новинарка Радио Вишеграда.

- Почаствован сам што се међу три награђена рада конкурса "Живот је у локалној заједници" који је организовао Савез општина и градова Републике Српске, нашао и мој текст о благодатима планине Волујак, гдје су од љетос садржаји употпуњени најдужом виа фератом "Кук" у БиХ. Овакве ствари доказ су да не остају испод радара приче које се тиче свакодневице и бољег положаја нашег народа, ма у ком дијелу Српске живио - рекао је Васиљевић.

Сматра да ова награда не припада само њему, јер како каже пуно сегмената утиче да текст дође до наших читалаца.

- По стилу и личном нахођењу, увијек бирам јак тим, дакле "ми" а не само "ја", тако да је ово колико моја награда, толико и мојих колега. У истом ритму настављамо и даље, а ове награде, вјерујем, чврст су доказ, да смо на добром путу. Ово је посебна година за медиј у којем радим. Наиме, најстарији дневни лист у Српској и БиХ "Глас Српске" прославио је велики јубилеј, 80 година постојања, a јуче смо организовали и величанствен избор 10 најбољих спортиста Српске. Mислим да је ова награда дошла као потврда преданог рада - рекао је Васиљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана