Надлежне службе у приправности због најаве невремена

Срна
Foto: pixabay

БАЊАЛУКА- Надлежне службе Града Бањалука су приправне и спремне да дјелују по потреби поводом најављених сњежних падавина за предстојећи викенд, саопштено је данас из бањалучке Градске управе.

Из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Бањалука позвали су становништво, правна и физичка лица, да благовремено предузму све мјере и радње на заштити људи и материјалних добара те да своје активности на отвореном простору прилагоде најавама метеоролога.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење од данас до 27. фебруара због најављеног захлађења, сњежних падавина и јаког до олујног вјетра. Како је наведено у допунском метеоролошком билтену, вечерас ће на сјеверу и западу почети киша, а уз захлађење увече и током ноћи у вишим предјелима на западу прећи ће у снијег, уз фомирање мањег сњежног покривача.

Биће и вјетровито, а очекује се умјерен до јак сјеверни вјетар, док се у вишим предјелима на западу и југозападу очекују удари вјетра брзине 40 до 50 километара на час. Хладније, вјетровито и облачно вријеме очекује се сутра, уз повремене падавине. У вишим предјелима и на истоку падаће снијег, уз формирање мањег сњежног покривача од 15 до 20 центиметара, а у нижим предјелима до пет центиметара.

Из Републичког хидрометеоролошког завода наводе да се у недјељу, 27. фебруара, очекује даље захлађење, уз јак и олујни вјетар и сњежне падавине, наводи се у саопштењу Градске управе Бањалука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана