Надбискуп Пуљић: Нека Божић донесе мир у срца људи

Срна
Foto: Архива

САРАЈЕВО - Надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић упутио је честитку поводом православног Божића православним епископима и вјерницима, са жељом да овај празник донесе радост и мир у срца људи, породица и међу народима.

"Пред витлејемским јаслицама застаје свака људска мудрост и знање. Само понизна душа пуна вјере и предања у Божију свемоћ, попут Марије, може прихватити и поклонити се дјетету Исусу у јаслицама", истакао је кардинал Пуљић.

Он је честитку упутио Његовом високопреосвештенству митрополиту дабробосанском Хризостому, епископу зворничко-тузланском Фотију, владики захумско-херцеговачком Димитрију и епископу бихаћко-петровачком Сергију, као и и декану Православног богословског факултета у Фочи протојеру-ставрофору Владиславу Топаловићу, саопштено је данас из Католичке тисковне агенције.

Надбискуп Пуљић је захвалио епископима и декану на честиткама које су њему и католицима у БиХ упутили поводом прославе католичког Божића, истичући да је та светковина прилика да се донесу радост и мир у срца људи, породица и међу народима.

Он је честитао Божић традиционалним поздравом: "Мир Божији – Христос се роди! Заиста се роди!".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана