Начелник општине Србац даривао прворођену бебу

Срна
Начелник општине Србац даривао прворођену бебу

СРБАЦ - Начелник општине Млађан Драгосављевић посјетио је породицу Драгомировић из Илићана, у којој је 2. јануара рођена Анђелија, прва беба у овој години на подручју србачке општине.

Драгосављевић и начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић уручили су Данијелу /26/ и Милани /24/ опрему за новорођенче, златник, поклон за родитеље и 300 КМ у новцу, колико се додјељује из општинског буџета за свако прворођено и другорођено дијете у овој локалној заједници.

Данијел и Милана поред Анђелије имају и трогодишњег сина Луку и живе складно у породичном домаћинству бавећи се пољопривредом и другим пословима.

"Запослен сам у фирми `Интеграл` као возач, али се заједно са оцем, мајком и супругом бавим пољопривредом. Имамо нешто стоке и планирамо да се ширимо. Сви из села одлазе, а ја имам жељу да останем и трудићу се за то свим силама", рекао је Данијел.

Он истиче да је имао велику жељу да се кћерка Анђелија роди уочи Божића како би заједно прославили најрадоснији хришћански празник, која му се испунила.

"Захваљујем се начелнику и општини што су нас посјетили и донијели поклоне. Ово је лијеп гест локалне управе", нагласио је Данијел.

Начелник општине Млађан Драгосављевић каже да је ово једна од бројних пронаталитетних мјера које се реализују у току године.

"Имали смо прилику да посјетимо породицу Драгомировић и чујемо њихова размишљања која су позитивна, будући да желе да остану живјети и радити на селу, а имају и планове за ширење породице. Ово је једна од најљепших улога које имам у оквиру својих редовних дјелатности и наставићемо са примјеном и осталих мјера за које сам увјерен да дају ефекте, јер је посљедњих година присутан тренд повећања броја новорођене дјеце у нашој општини", поручио је Драгосављевић.

Он је истакао да је на подручју србачке општине прошле године рођено 148 беба, а 2021. године 149 беба, док су 2018. рођене 133 бебе, 2019. њих 139, а 2020. године свега 119 беба.

"У оквиру пронаталитетних мјера сваког мјесеца издвајамо по 100 КМ за 54 породице са четворо и више дјеце, а финаснирали смо и неколико вантјелесних оплодњи које су дале резултате", навео је Драгосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана