Ванредна ситуација на подручју Дубичке равни, у току евакуација

СРНА
Ванредна ситуација на подручју Дубичке равни, у току евакуација

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић прогласио је вечерас ванредну ситуацију на подручју Дубичке равни, након што је у мјесту Светиња вода прелила ободни канал и креће се према кућама у мјесту Драксенић.

Рељић је позвао све радно способне људе које могу да помогну да се хитно упуте према Драксенићу, јер је потребна помоћ како би се заштитили животи и имовина.

- Вода је пробила ободни канал код Светиње и иде према кућама - рекао је Рељић новинарима и апеловао на мјештане да склоне дјецу и немоћне на сигурно, као и да евакуишу стоку ако је на угроженом терену. Тренутно до критичног мјеста не можемо прићи са механизацијом. Радимо све што је у нашој моћи, а грађане молимо да буду свјесни озбиљности ситуације и да буду у приправности - рекао је Рељић.

Дао сам налог да се дјеца и слабо покретно становништво одмах евакуише, људе већ одавдје извлаче. Радно способни да остану овдје да се ради на терену. Ако буде наишао још већи талас, мораћемо склонити људе са овог подручја да не би било људских жртава", каже Рељић.

Поплављен је одређен број кућа од Дубице према Градишци. Пролазим кроз воду, али мислим да ће насип издржати, истакао је Рељић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана