На свечаној сједници бијељинске Скупштине уручена градска признања

СРНА
На свечаној сједници бијељинске Скупштине уручена градска признања

БИЈЕЉИНА - На свечаној сједници Скупштине града Бијељина, поводом обиљежавања Дана града и осамдесете годишњице слободе, уручена су градска признања појединцима и установама који су се истакли у доприносу развоју и хуманијим условима живота у Семберији.

Златна медаља "Кнез Иво од Семберије" уручена је Горској служби спасавања - станица Бијељина, Републичкој управи цивилне заштите, Добротворној организацији "Тројеручица", Ротари клубу Бијељина и постхумно за посљедњег ћурчију у граду Ђорђа Дрвеницу.

Златне медаље "Филип Вишњић" уручене су за Српско пјевачко друштво "Србадија", Душану Тузланчићу за успјешан рад у области културно-умјетничког стваралаштва и Новки Јелић за допринос развоју предшколског васпитања и образовања.

Тузланчић је рекао новинарима да су награде младим људима подстрек, а онима који нису тако млади оне су понос.

"Заједнички именитељ свих награђених данас је да су то људи који здушно, добро раде свој посао. То је једини рецепт да друштво и држава буду срећни, да се пробудимо и само сви радимо оно што најбоље знамо", оцијенио је он.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић рекао је на свечаности да је Српска гарант опстанка српског народа и свих који у њој живе, да Република Српска нема алтернативу и да је идеал српског народа мир и слобода. Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић рекао је да борба за слободу и даље траје и да не смије никада да престане.

"И данас постоје разни тоталитарни правци, настојања да се управља свијетом, да се од малих народа узму ресури и да им се наметне начин живота, видимо то и у БиХ и Републиви Српској, зато морамо наставити борбу за слободу", рекао је Ђурђевић новинарима уочи свечане сједнице. Он је рекао да је ово вријеме за саборност.

"Данас је вријеме за договор о будућности, визију и стратегију, да не бисмо прокоцкали шансу коју су нам у претходним деценијама омогућили наши преци", поручио је Ђурђевић.

Уочи свечане сједнице Дан града Бијељине честитао је министар за привреду и предузетништво Војин Митровић, уз жељу суграђанима да имају што више здравља и пуно породичне среће.

"Желим да се у новој календарској години у Бијељини рађа што више дјеце, да се број незапослених стално смањује.

Бијељина заслужује да се економски развија, прије свега због свог пословног окружења и услова које има, да долазе стране инвестиције", рекао је Митровић и додао да ауто-пут који се гради ствара нову перспективу граду за економски развој.

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Чедомир Стојановић честитао је суграђанима 80 година од ослобођења у Другом свјетском рату и истакао да је Бијељина израсла у модеран град и пожелио да настави са развојем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана