На свечаној академији Додику уручено највише признање града

СРНА
На свечаној академији Додику уручено највише признање града

ДОБОЈ - У Добоју је на свечаној академији поводом Дана града - Видовдана, којој су присуствовали највиши званичници Републике Српске, највише признање - плакета града уручено српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Додик је честитао Дан града Добоја и рекао да је то прилика да се сагледа све што је урађено у овом граду. Он је нагласио да је Добој савремен град који има могућности и предњачи многим иницијативама.

"Увијек сам сретан када дођем овдје и видим улице пуне младих људи, то говори да овај град има будућност и од те будућности одустати неће", поручио је Додик обраћајући се присутнима на академији. Он је рекао да се у Добоју одржава стабилна политичка ситуација што позитивно утиче на развој овог града. Додик је као велики пројекат у Добоју истакао изградњу болнице.

"Болница ће коштати 103 милиона марака. Добој ће добити једну од најважнијих и најљепших установа у Републици Српској", истакао је Додик. Академији поводом Дана града Добоја присуствовао је и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, као и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић.

Присуствовали су и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић, те министри у Влади Републике Српске - финансија Зора Видовић, привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић и саобраћаја и веза Недељко Ћорић, замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић, те предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана