На снази упозорење на олујни вјетар

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Републички хидрометеоролошки завод изадао је упозорење на олујни вјетар за цијелу Републику Српску.

Вjетар је почео да јача синоћ на западу, а током ноћи у већини предјела. Током ноћи било је веома вјетровито уз олујни вјетар на западу, који је до јутра почео да дува у свим предјелима.

Ујутру и у првом дијелу дана биће вјетровито уз олујни вјетар у свим предјелима, а удари вјетра биће од 60 до 90 километара на час, на планинама понегдје и 100 km/h.

Средином дана вјетар ће постепено слабити на сјеверу, а до вечери ће ослабити у свим предјелима.

Киша ће почети прво на западу и југу, а током јутра и пријеподнева  ће јачати и постепено ће се премјештати од запада ка сјеверу и истоку. Биће и пролазно јачих пљускова са грмљавином. На југу се очекују обилније падавине од 30 до 70 милиметара кише.

Јака киша у кратком периоду може изазвати појаву урбаних поплава и проблеме са оборинским водама у Херцеговини.

Током поподнева и до вечери киша ће престати и на југу и истоку уз пад температуре.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 17 на југозападу до 24 на истоку, у вишим предјелима од 12 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је претежно сунчано на сјеверу и сјевероистоку, а у осталим крајевима претежно облачно вријеме. Киша је регистрована на западу и сјеверозападу.

Температура ваздуха измјерена у осам часова: Чемерно седам, Бјелашница, Гламоч осам, Хан Пијесак, Ливно девет, Сарајево, Бугојно, Јајце 12, Билећа, Соколац 13, Сански Мост 16, Неум 17, Бијељина 18, Добој 19, Бањалука 20 степени Целзијусових. /крај/мђ

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана