На пружном прелазу Инцел возач поломио рампу (VIDEO)

ГС
На пружном прелазу Инцел возач поломио рампу (VIDEO)

БАЊАЛУКА -  Несавјесни возач поломио је полубраник на пружном прелазу Инцел након што је покушао послије спуштања полубраника да се врати у рикверц.

Видео снимак догађаја објавиле су „Жељезнице Републике Српске“ (ЖРС) уз упозорење возачима да поштују сигнализацију.

-И поред настојања и залагања ЖРС да се ниво осигурања на путним прелазима подиже на виши ниво, као и превентивне активности „Опрезни пазе на путне прелазе“ коју ЖРС спроводе заједно са надлежним републичким институцијама, проблем игнорисања саобраћајне сигнализације на путним прелазима и даље је присутан – наводе ЖРС у саопштењу.

„Жељезнице“ у континуитету, додају, настоје и успијевају да у најкраћем временском року санирају, поправе и замијене, сваки поломљен и уништен полубраник или било који дио свјетлосне сигнализације и у то улажу значајна финансијска средства.

-Неодговорно понашање учесника у друмском саобраћају најчешћи је узрок незгода на путним прелазима. Зато је неопходно изнова упозоравати на обавезу поштовања саобраћајних прописа и апеловати на одговорно понашање учесника у друмском саобраћају, јер ће се само на тај начин смањити број незгода на путним прелазима, али и удеса који за последицу могу имати трагичан исход. Сачувајмо животе, будимо одговорни према себи и другима.

Зауставите се испред путног прелаза. Воз увијек има предност! – истакли су.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана