На прољеће српско-руски форум у Бањалуци

Срна
На прољеће српско-руски форум у Бањалуци

Директор Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац и амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов договорили су данас у Сарајеву да би на прољеће могао бити одржан српско-руски форум у Бањалуци на највишем привредном и политичком нивоу.

- Амбасадор је апсолутно сагласан са овим приједлогом и то је кључни дио данашњег састанка да настављамо у правцу сарадње - изјавио је Врховац новинарима након састанка са Калабуховом у Амбасади Руске Федерације у БиХ.

Врховац је нагласио да састанак са Калабуховом представља наставак активности које спроводи ИРБ у смислу промовисања и улагања у Републику Српску.

- Недавно смо били у Руској Федерацији десетак дана, у Москви и Нижњем Новгороду, и остварили одређене контакте - рекао је Врховац новинарима.

Он је подсјетио да је та сарадња настављена и током инвестиционе конференције у Приједору на којој су биле двије делегације из Руске Федерације, а путем видео-линка се јавило 30-так привредника из Русије.

- Ту смо видјели заинтересованост руских привредника за инвестирање у Републику Српску - рекао је директор ИРБ-а Републике Српске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана