Одржана промоција књиге др Марка Аћића

Г.С.
Одржана промоција књиге др Марка Аћића

БАЊАЛУКА - На Независном универзитету одржана је промоција књиге ,,Улога међународних организација у стварању и функционисању дејтонске БиХ” аутора доц. др Марка Аћића.

На  промоцији  су говорили проф. др Зоран Калинић,  проф. др Остоја Барашин   и проф. др Љубинко Митровић  и аутор.

„Монографија излази у издаваштву Независног универзитета у Бањaлуци и служиће, прије свега, студентима и наставницима овог Универзитета, али и других сродних факултета и високих школа у припремању испита и других облика наставних активности, а затим и свима онима који се овом проблематиком у свом свакодневном раду баве”, рекао је проф. др Зоран Калинић. Ово је резултат дугогодишњег континуираног интереса аутора др Марка Аћића за рад и функционисање међународних организација уопште, а посебно у БиХ, истако је Калинић

Монографија под насловом  „Улога међународних организација у стварању и функционисању дејтонске БиХ”  Марка Аћића јесте рад који ће представљати драгоцјен путоказ будућим истраживачима изложене и презентоване проблематике.

Поред тога, стручна јавност ће добити прилику да се упозна са свим битним питањима која се односе на ову материју, истакао је проф. др Остоја Барашин.

Проф. др Љубинко Митровић је рако да ова монографија, у сваком случају, а посматрајући и цијенећи њен цјелокупан садржај може послужити студентима свих нивоа образовања и научним радницима високошколских установа у Републици Српској и Босни и Херцеговини, али и као значајан и занимљив извор и путоказ и широј читалачкој публици која жели да буде упозната са основним сазнањима која се тичу улоге међународних организација данас у свијету (интересантно ће бити пратити рад ових организација у најновијем европском сукобу, односно оном што се дешава у Украјини), свакако с посебним освртом на БиХ.

„Писана је на заиста приступачан начин и нуди бројне одговоре заинтересованим за ову проблематику. Импресионира обухватност материје (засноване на обимном фонду  литературе о томе написаној, са врсном зналачком селекцијом њеног кориштења), која је изложена на прегледан и систематски сређен начин. Од посебног је значаја  и критичка аргументација изложеног и ставови аутора о бројним размотреним питањима”, навео је проф. др Љубинко Митровић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана